Aperitiv muffins cu ou

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 7 Iun 2018 | 3394 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"
Am vazut aceasta reteta faina la Adriana si mi-a placut asa mult ca am si incercat-o. Cat de repede se prepara, dar la fel de repede se si mananca. Sunt foarte bune si nu au ingrediente deloc sofisticate. Sa le incercati si voi!

Multumesc Adriana pentru reteta!

 

INGREDIENTE

    • 50 gr smantana
    • 180 ml lapte
    • 1 ou
    • 30 gr unt
    • 150 gr faina
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita praf de copt

In plus:

  • 100 gr jambon (sau bacon)
  • 6 oua
  • 1-2 linguri parmezan ras
  • 2-3 crengute patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv muffins cu ou:

Intr-un bol amestecati faina, sarea, piperul si praful de copt. Incorporati laptele, smantanata si untul topit. La final adaugati oul si amestecati bine. O sa obtineti un aluat ca o smantana mai groasa. Jambonul il taiati bucatele.

Incingeti o tigaie, puneti jambonul si il rumeniti usor. Il scoateti pe o farfurie in care puneti un servetel. Patrunjelul il tocati marunt. Ungeti o tava pentru briose cu putin ulei. Puneti 1-2 linguri din aluat, in fiecare forma. Presarati bucati de jambon, apoi spargeti cate un ou in fiecare briosa. Puneti restul de aluat, apoi presarati parmezan ras si patrunjel tocat.

Introduceti briosele in cuptorul incins, la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra, 15-20 de minute. Cand sunt gata, le serviti fie calde, dar sunt la fel de bune si reci. Alaturi de o salata, simple sau cu o cana de iaurt, sunt grozave.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv muffins cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de orez